Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Högalids IF A-lag Herrar FO

Följ

A-lag Herrar FO

Följ oss för uppdateringar
Följ
Högalids IF
Fotboll
A-lag Herrar FO
Tabell
Lag M V O F P
1 Högalids IF 18 12 3 3 39
2 Sickla IF 18 10 3 5 33
3 Gustavsbergs IF FK 18 10 3 5 33
4 BK Gamla Karlbergare 18 8 5 5 29
5 Fotfolket FF 18 7 4 7 25
6 IK Sture/Tanto 18 7 4 7 25
7 Jarlabergs IF 18 6 3 9 21
8 Atletico Nacka FF 18 6 2 10 20
9 BK Yardies 18 5 3 10 18
10 Bondegatans Bajare FF 18 2 4 12 10

Match

Jarlabergs IF

2 - 3
Nacka ip 2
28 april 2017
20:00

Högalids IF

Referat

Referat: Jarlabergs IF - Högalids IF

Tre mål lyckades Högan pressa in bakom Jarlabergarnas målis och då skall man i normala fall vinna matchen, och det gjorde vi!!!. För Jarlabergarna gjorde två.
Nicko var vår bästa spelare, och vann stora triumfer med sitt fysiska spel, och sitt sätt att täcka bollen och framförallt ihopslagen där han kom in som två:a och vann dom ändå på grund av inställning och jävlar anamma. Det gjorde Jarlabergarna väldigt osäkra och att dom fick en väldig respekt för Nicko. Att du äntligen fick in den gjorde bara saken bättre. Härligt Nicko fortsätt så.
Högan började matchen försiktigt och höll ihop laget på ett föredömligt sätt. Jarlabergarna
lyckades få in ett tidigt mål, på grund av att vi vägrar slå bort bollen när vi är trängda och så det där med att ta Jarlabergarna istället för att stirra på bollen innanför straffområdet, det gäller båda målen. Man behöver inte vinna bollen bara att få Jarlabergarna ur balans eller störa räcker långt. Men deras två noll mål låg deras nummer 16 bakom med sin snabbhet på kanten och sitt fina inspel efter marken. Som tur var för oss, satt han väldigt mycket på bänken. Det var nästan så att man kunde tro att han gick till bänken och fick sniffa på lite amoniak. Ni vet som man lät gamla trötta hästar göra när dom skulle säljas på marknaden, för att det sen skulle bli en jävla fart på dom vid själva försäljningen. Att få gå in med ett underläge på två mål i halvlek kändes lite beigt. Eftersom i mina partiska ögon så var vi lite bättre än dom i första halvlek. Men vi hade svårt att komma till riktigt fina lägen. Ribbling gjorde det bra där framme. Han hade en fin nick och så fick han en boll helt ren men fick den för långt ifrån sig i nertagningen. Ja vi var helt klart med i matchen men målmässigt kändes det inte bra när vi gick in för halvtidsvila. Det ända som talade för oss i det skedet var att Capatoni hade tutat i oss att det värsta man kunde göra var att leda med två noll i halvlek, i genomgången före matchen och hur rätt han hade visste han nog inte då.
Andra halvlek började jämnt, vi hade det svårt att komma till klara lägen, jag tyckte att Jarlabergarna kändes lite farligare i början, framför mål. Men ju längre halvleken fortskred ju mer tog vi över. Fredrik gjorde en jättematch och när han gick framåt från sin mittbacksposition så skapade han utrymme för er andra, med sina uppspel och sitt sätt att driva bollen. Nippe var också en framstående aktör han värderar så bra och vände bort Jarlabergarna gång på gång vilket skapade oss ytor. Jag tycker även att John när han kom in spred lugn och framförallt läser han spelet hela tiden och håller blicken högt. Han har helt enkelt full koll på vad som händer och vem han slår bollen till. Vår solidariska Martin, Du visade verkligen att Du skall vara på kanten, Du tillförde verkligen. Men tiden tickade på och chanser saknade vi inte, men Jarlabergarnas målis räddade dom med helt otroliga räddningar, så det kändes tungt och jag började räkna in vår andra förlust i rad med kvarten kvar.
Vi hade sparkapital i form av Robin på bänken. Med kvarten kvar bytte vi ut en mittback i form av Daan mot Robin. Dan hade styrt laget med en järnröst genom hela matchen och det fortsatte han med från kortlinjen, bra Dan det behövs verkligen någon som styr och ställer inom laget. Vilken skillnad det vart och när Erik fick in en reducering i 78 minuten, så tändes hoppet hos mig och verkligen hos er och det började spruta adrenalin både här och där. Vi var först på alla bollar och började springa på bollar innan dom slogs, det är det som kallas att spela fotboll och inte bara reagera på fotboll (stå och vänta för att se om det blir en retur eller om motståndaren skall göra något för att därefter reagera). Nu var vi på och stängda alla ytor, gick på bollarna och Jarlabergarna befann sig i en jävla bikupa och blev helt försvarslösa mot er intensitet. När Nicko lyckades prickskjuta in två två målet, så hade ni gjort mer än till och med jag kan begära. Men vi fortsatte med trebackslinjen. Robin agerade som en Hulk när han bestämde sig för att få in bolluslingen och gjorde rätt för sitt smeknamn Ronaldo, så vill jag se dig i fortsättningen också Ronaldo. Du gör dig som bäst som Hulk inte som prinsessan på ärten, vilket inhopp, älskar dig. Men det var inte Ronaldo som fick in bollen till tre två i 92:andra minuten. Utan det var Erik den gudomliga som frälste oss och vilken frälsning. Det var högar av Högalidare över hela plan och själv gick jag upp i trans och hoppade ikring med en grupp. Det är just det här som vi fick uppleva idag som bland annat gör att det är så roligt att vara med er på träningar i ur och skur. Tack Erik för att du tog ditt ansvar som lagkapten och frälste oss, älskar dig också och hela laget. Ett stort tack till er alla, för att jag äntligen fick bli frälst.
Vad lärde vi oss av matchen? Jag vill säga att om motståndaren leder med två noll i halvlek, så är det bara en stor jävla nackdel för dom. Det gäller givetvis inte oss, för vi går inte in för att försvara en två noll ledning. Jag måste ta ännu en gammal klyscha, bästa försvaret är att anfalla och det tror jag att även Jarlabergarna kan instämma i.
Ett särskilt stort tack till Simon som ställde upp som målis, trots att han var halvskadad. Du tog det som du skulle ta och firade stora triumfer med dina fina fötter. Vid rensningar som du vart tvingad till, såg du allt som oftast till att bollen fick adress!! Bra Simon.
Jag vill avsluta med. Att det var stort av Jarlabergarna, att orka mentalt tacka oss för en fin match. Tack Jarlabergare för er sportslighet.

Hälsar 99:an
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Erik Lundh 1 2 0 1 0 2
Nicholas Riley 1 1 0 1 0 1
Messaye Aberra 1 0 1 0 0 1
Robin Castillo 1 0 1 0 0 1
Erik Rappling 1 0 0 0 0 0
Fredrik Greiff 1 0 0 0 0 0
Nils Sjösten 1 0 0 0 0 0
Simon Rosenberg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

lör 30 sep 2017, 14:00 Högalids IF - Jarlabergs IF 1 - 1